Capítol 7 : «Y a mi que me importa que te llames Bonet y vivas en Mallorca»

Fa molt de temps el meu pare hem va explicar una anècdota que no acabo d’entendre molt encara, però anava així.

El meu pare estava en un bar i de sobte entra per la porta un home ( jo sempre me l’imagino totalment xalat, amb gavardina i mitjons ) i comença a cridar : «Y a mi que me importa que te llames Bonet y vivas en Mallorca!!!».

No puc evitar riure sempre que recordo el meu pare explicant-ho. No se perquè serà…però vaja, això serien figues d’un altre paner…Al tema, investigant una mica per aquí i per allà un dia vaig descobrir que el cognom Bonet prové de Mallorca i ara ho entenc tot.

Des de fa un temps tinc una connexió especial amb un cantant amb una veu prodigiosa i un…no se com definir-lo…ho deixarem en «tio xalat tocat amb la vareta dels escollits». Tot el que fa Cris Juanico hem desperta alguna que no se com explicar-ho, senzillament, connexió. Últimament he descobert una canó que no puc parar d’escoltar Tony Xuclà – Quan res sembla el que és del grup Menaix a Truà, amb la col·laboració de Tony Xuclà i Juanjo Muñoz.

Moltes vegades hem faig la pregunta de quina podria ser la meva cançó preferida i mai se que respondre, però segurament que la que està més aprop és Ja T’ho Dire – Si Vens

. Ara me l’he posada i…sento una pau de sobte. No puc evitar de moure els llavis entonant els versets d’aquest poema meravellós i sempre hem clavo en un vers :

«I no tinc por de somiar
que me perdré pes camins
o que no tornaré mai més.»

Una altra connexió forta és amb el segon graó del surrealisme, en Joan Miquel Oliver . Aquest toc infantil de cançons com Joan Miquel Oliver – Marcianet De Mart o el viatge amb un avionet de Joan Miquel Oliver – Dins Un Avió De Paper

hem tenen enganxat, però no es pot oblidar les aventures que un i l’altre van tindre als inicis. Per una banda Ja T’ho Dire i per l’altra Antònia Font. En el segon cas, crec que he escoltat pocs grups dels païssos catalans amb tanta qualitat tan musical com lírica, però això ja seria tema del corresponsal català…Jo només parlaré d’una cançó que hem torna boig Antònia Font – Productes De Neteja, brillant!!!

Potser tinc alguna connexió més que musical amb aquests dos, investigaré….

 

4 Comentarios

  1. Peixcoix dice:

    gran historia mestre!!! ja ja

    Me gusta

  2. Peixcoix dice:

    Per cert David, he tret l’entrallat de la història del teu pare!!!!

    El boig que anomènes es referia al cantant:
    Bonet de San Pedro i a la seva cançó Bajo el Cielo de Palma!!!

    Te la penjo a spotify!!

    Me gusta

  3. David Bonet dice:

    Impressionant…m’has deixat de pedra. Sabia de l’existència del Bonet de San Pedro però mai havia relacionat la història amb la cançó!!
    Has solucionat un dels enigmes dels Bonet en anys…Això ja sembla el Quien sabe donde? Ara trobar aquest home ja seria espectacular…
    Gràcies!!

    Me gusta

  4. eli dice:

    mareta, mareta… et seguiré segur!

    Me gusta

Deja un comentario