La moda del prohibir-ho tot. #elmonarac1

Fa pocs dies que m’he subscrit al mode Premium de l’Spotify i a les poques hores ja vaig veure que valia la pena. Millor qualitat, sense publicitat i la possibilitat d’escoltar la música a qualsevol lloc amb l’iPhone. Per 10€, una biblioteca oberta les 24 hores amb quasi bé tota la música del món. Una gran oportunitat per descobrir nous talents fins i tot de païssos com Suecia, recomano escoltar Bo Kaspers Orkester, si no fos per això no els hagués descobert.  Fa uns anys si ens haguessin dit, per 10€ al mes pots agafar tots els discos del Virgin ( gran tenda lamentablement desapareguda ) i escoltar-los tantes vegades com volgui. No haguessim firmat qualsevol paper, encara que fos una servilleta? El model Spotify pot acabar d’una vegada per totes amb la pirateria. No estem buscant mil i una «artimanya» per enxampar als pirates de la red? Menys Leys Sinde i més iniciatives per promoure la cultura. Gràcies a la tecnologia podem donar pas de la propietat intel·lectual a la xarxa intel·lectual. Deixar d’una vegada per totes el concepte de propietat que ha viciat tot l’entorn del sector de la música per promoure iniciatives per donar a conèixer nous grups, facilitar l’entrada a nous valors i crear un real xarxa de cultura. Els cd’s cada vegada es venen menys, però no pel preu, sinó perquè el concepte és erroni. Un format que pot reproduir una música enllaunada ja no té valor en una societat canviant, que necessita informació al moment, que necessita que el sorprenguin. Els directes segueixen funcionant i de quina manera, la gent si que vol invertir en música, per què no es busquen més iniciatives per promoure la cultura d’una forma diferent? La única manera de solucionar els problemes per un govern que suposadament vetlla pels aspectes més socials, és prohibir per evitar el problema. Que hi ha pirateria? Tanquem webs, Que hi ha accidents?Fem anar a tothom  la velocitat de la bicicleta del Herrera, Que la gent fuma? Prohibim que fumin a qualsevol lloc, això si, que comprin cigarretes que dona diners a l’estat. Per què no s’intenten altres vies? És clar, costa més i la conscienciació de la societat és lenta i no dona fruits a curt plaç que és el que sembla necessitar la classe política actualment.

No culpo només a la classe política, les grans industries, les discogràfiques, els gremis han de demostrar que amb l’enginy una societat avança. Per què la industria del cinema no s’ha posat les piles? En el seu moment els videoclubs eren una amenaça pels cinemes, però els cinemes segueixen existint. La introducció del 3D ha estat una bona maniobra, però lamentablement la tecnologia avança i el fet que les televisions noves ja ho incorporen dona que d’aquí poc temps estem igual. Per què si la música té Spotify, el cinema no té un sistema de pagament pel lloguer de les pel·lícules o series? Sembla ser que existeix per llogar una pel·lícula però resulta molt car encara. Si en el futbol es va poder passar de la «taquilla» on valia un ull de la cara un partit al GolTV o Canal+ Liga on tens una majoria de partits, perquè el cinema no pot trobar una solució semblant?

L’Alex de la Iglesia hauria de reunir-se amb qui li pogués donar aquesta solució i no parlar tant pel twitter…

Anuncio publicitario

Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s