Capítol 2 : Chill Out

La música Chill Out és com les pel·lícules romàntiques a mitja tarda un diumenge plujós. T’estires al sofà, agafes la manta, abraces a la teva parella i et disposes a veure una pel·lícula que passarà sense cap transcendència a la teva vida. Aprofitaràs per fer una becaina, per imitar les escenes eròtiques, en definitiva la pel·lícula anirà avançant el metratge sense tindre cap interés per l’espectador, servirà per fer run-run de fons.

Doncs en això penso sempre que escolto Chill Out. «Una música que no molesti», «música de fons mentre estudio», «música ambient», de fet tot d’ expressions que demostren la seva missió, passar desapercebuda.

La definició de la música ( vaja, com jo l’entenc ), és un mitjà per transmetre sensacions. Si ja la destinem a no molestar vol dir que no ens està transmeten res de res. He vist CD’s a les botigues de sons del mar, doncs mira això encara ho acepto,hi ha poques coses més belles que el trencar de les oles a la platja de Cadaqués, això si que no molesta, t’acompanya quan tanques els ulls, t’acarona els sentits com si l’aigua passés pels dits bruts per la sorra però la música Chill Out no!! Una repetició de sons amb bases electròniques, sense cap sentit ni sentiment no pot ser mai música.

Per sort ja ha baixat el ritme de «boom» mediàtic eivissenc i la publicitat de discos com : Lo mejor del Chill Out, Chill Lounge Ibiza, Buddha Bar, Opera Chill Out… Això no, per aquí si que no passo, Opera Chill Out. Però que s’han cregut!! Si li diguessin a Beethoven, Mozart, Vivaldi, genis de la música que els mesclarien amb aquests sons de mig submarí soviètic mig so d’arrencada de Windows s’estirarien dels cabells.

En definitiva, si volem música per acompanyar ( no per molestar ) no hi ha res millor que escoltar gent com Ryuichi Sakamoto : Ryuichi Sakamoto – Sakamoto: Merry Christmas Mr. Lawrence , Goldmund : Goldmund – Alberta, Helios : Helios – Coast Off

Abandoneu el Chill Out de les vostres vides!!!

Anuncio publicitario

2 Comentarios

 1. Peixcoix dice:

  Totalment d’acord mestre!!!

  El chill-out és per la gent que vol saber de música, però no l’enten. Per la gent que vol conèixer els clàssics, però no li agraden com la toquen aquests, per la gent que vol aparentar el que no és, perquè ni ho viu, ni ho creu, ni ho estima.
  Fora el chill-out, visca la música!!!

  Me gusta

 2. David Bonet dice:

  Gràcies pels teus comentaris!!
  Veig que opinem el mateix, enderroquem el Chill Out i aquesta munió de gent que no li agrada la música!!
  Espero compartir amb tu gustos musicals!!

  Me gusta

Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s