Capítol 17 : Pa amb oli i sal – Blaumut

Quan sents que un cantant parla amb tota humiltat al sortir d’un bar que la música que fa la seva banda li agrada només pot ser símptoma que aviat passarà una cosa gran. I renoi si ha passat. He sentit en algun resum musical del 2012 que Blaumut ha estat la sensació de l’últim trimestre del 2012 abans de fer el llençament oficial del seu àlbum de debut El Turista.

Tot per un cançó d’ aquelles que si la sents ja t’ha atrapat. A mi hem va passar, ets a temps d’escapar encara.

Però lluny de ser un grup d’una sola cançó, quan escoltes la resta del disc t’adones que tenim devant una possible carrera interessant. Sense anar més lluny, la següent cançó després de Pa amb oli i sal, El Paisatge Núm. 8 hem va recordar un altre experiment extrany fa molt de temps dels Pets amb la cançó Sebastià o Sopa de Cabra amb LLetania, un ritme poc habitual en el seu repertori però que obre un nou camí per la música en català que a la meva opinió encara no hem probat. Ens hem atrevit amb el Folk, el Rock, el Pop,etc. però i aquest aire de Lighthouse Family, on un ritme molt bàsic de fons i quatre harmonies ja hem tenen cautivat?

Paisatge Núm.8 – Blaumut:

Sebastià – Els Pets:

Lletania – Sopa de Cabra:

Però tornant a Blaumut, com tot grup és important crear un estil propi i es reinvidica amb la cançó Bicicletes que apunta a segon single, i si no..temps al temps.

Ara que és temps de votacions als Premis Enderrock ja he votat als nois de Blaumut perquè son aire fresc amb instruments clàssics i amb una música que a la primera escoltada sembla petita pero va agafant cos en les següents i vas descobrint matissos interessants que et deixen recordant les melodies tot el dia.

Anuncio publicitario

Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s