Capítol 24: Rodríguez

To va començar un dia a la feina quan un ex-company, Christian Rovira hem va preguntar si havia vist el documental Searching for Sugar Man d’un tal Sixto Rodríguez. El nom hem sonava d’haver-ho sentit en algun blog, xerrada, revista… però ni tenia la imatge del personatge ni el tipus de música. Aquella mateixa tarda hem vaig fer amb el documental i el tenia preparat per veure’l. Només dir que el documental val molt la pena. Resumint parla del personatge que inexplicablement no va tenir cap ressò a Estats Units tot i tenir una qualitat musical sorprenent i un so autèntic. La seva vida és del tot estranya i guarda molts misteris encara ara. Va tenir un èxit sense precedents a Sudàfrica on el donaven per mort per unes informacions que venien d’alguns diaris americans.

Gràcies al documental ha tornat a sortir la llum la seva música que mescla melancolia amb un cert aire a desencant per la vida. Per mi és com si Bob Dylan tingués un mal dia.

Per exemple la cançó Cause és una mostra exacta, on podem trobar aquesta afirmació: «Cause the sweetest kiss I ever got is the one I’ve never tasted»

Cal destacar la cançó «I Think Of You», un bon record fet cançó:

Però la meva preferida es «I Wonder», una de les més animades i potser trenca amb aquest aire més melancòlic:

Però deixa unes quantes perles que no ens fa oblidar que estem escoltant Rodriguez. Ens pregunta si realment hem aprofitat la vida que estem vivint. Una cançó que va ser tota una revolució a Sudàfrica fins a convertir-se en quasi un himne.

Anuncio publicitario

Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s